Logopediepraktijk Zweeloo

Plezier in praten!

 

 

Wie ben ik?

Logopediepraktijk Zweeloo bestaat uit een vestiging in Zweeloo. Er is momenteel één logopedist aan de praktijk verbonden. Zij bezet de praktijk 4 dagen per week van 9.00 uur tot 17.30 uur. Er wordt nauw samengewerkt met ergotherapeuten en  fysiotherapeuten voor zowel kinderen als volwassenen (Paramedisch Centrum Zuidoost-Drenthe).   

 

Ellis Claerhoudt  

Op jonge leeftijd wist ik al dat ik logopedist wilde worden, het belang van goede communicatie was al vroeg tot mij doorgedrongen. Ik heb in Eindhoven de opleiding Logopedie gevolgd (1984 – 1988). Daarna ben ik naar het Noorden van het land verhuisd en heb ik ruim dertien jaar met heel veel plezier gewerkt als logopedist in het Delfzicht Ziekenhuis (1988 – 2001). Van 2001 tot heden ben ik eigenaar van een Logopediepraktijk, eerst alleen in Sleen, met sinds 2012 ook  een vestiging in Zweeloo, samen met de kinderergotherapeut en kinderfysiotherapeut. Na jaren samenwerken groeide de praktijk en wilden we een grotere paramedische praktijk met drie paramedische disciplines onder één dak om de kwaliteit van de behandelingen voor zowel kinderen als volwassenen te vergroten. Vanaf 1 mei 2019 is het zo ver; we zijn gezamenlijk naar Marktstraat 2 C in Zweeloo verhuisd.  

Elke dag oefen ik mijn beroep met passie en veel plezier uit. In de loop van de jaren heb ik me gespecialiseerd in verschillende deelgebieden van de logopedie. Bijvoorbeeld in de behandeling van eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen (preverbale logopedie), logopedische behandeling bij kinderen met Downsyndroom en het behandelen van kinderen met problemen in de Sensorische Informatieverwerking (SI) zoals kinderen met de diagnose Autisme/ASS. Daarnaast maak ik gebruik van de methode PROMPT voor het behandelen van articulatiestoornissen en OroMyoFunctionele Therapie (OMFT) bij afwijkende mondgewoonten.

Ik vind het onder andere erg belangrijk dat mijn behandelingen zo functioneel mogelijk zijn. Wat tijdens de behandeling wordt geoefend, moet meteen in het dagelijks leven toepasbaar zijn. Verder spelen bij de behandeling van kinderen de ouders een belangrijke rol. Daarom heb ik ervoor gekozen dat de ouders zo veel als mogelijk bij de behandeling aanwezig zijn.   

Aanwezigheid: maandag , dinsdag, donderdag en vrijdag de gehele dag